Roy Arden in Antwerpen

DE ORDE DER DINGEN, de najaarstentoonstelling (12 sep 2008 - 04 jan 2009) van het MuHKA (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen) is opgebouwd rond het online beeldarchief van de Canadese kunstenaar Roy Arden (1957, Vancouver, Canada). Het betreft een visuele database van meer dan 30.000 beelden, allemaal afkomstig van het internet, die alfabetisch zijn ingedeeld in allerlei meer of minder bizarre categorieën, de ene al rigoureuzer gedefinieerd dan de andere. Een geweldige en overdonderde fotoshow:

http://www.royarden.com/worldas.html
(reguires QuickTime broadband internet connection)

Voor meer informatie over Roy Arden: http://www.muhka.be/toont_beeldende_kunst_detail.php?la=nl&id=2590&subbase=komende&jaartal=.

MuHKA liet al eerder werk van hem zien op "Intertidal" van 16 dec 2005 - 26 feb 2006 Vancouver Art & Artists (http://www.muhka.be/verzamelt_depot_artist.php?person_id=620&letter=A&la=nl). Een overzicht van hedendaagse kunst uit Vancouver, Canada. Met zijn ‘documentaire’ straatfotografie leunt Roy Arden het dichtst aan bij een historische (én humanistische) traditie die onder meer op het pionierswerk van Walker Evans en August Sander teruggrijpt. Zie de foto met als d' Elegance #1 uit 2000 hieronder.